Om mig

Spirande står för spirande kreativitet och spirande grönska, men också en spirande personlig utveckling. Jag tror på att blommor och trädgård, kontakt med jorden och att skapa med händerna lockar fram våra bästa sidor.

 

Rent konkret sysslar Spirande med floristik, workshops och odling.

  • Behöver du blommor till bröllop, kalas, events eller begravning?

  • Vill du ordna en kreativ träff med vänner eller kollegor?

  • Tilltalas du av närodlade, frilandsodlade snittblommor i säsong?

Då ska du ta kontakt med mig! Jag jobbar i Närpes med omnejd och träffas gärna där det passar bäst för dig.

 

KONTAKTA MIG

 

Jag som står bakom Spirande heter Nina Överholm. Jag bor med min familj i Närpes i Södra Österbotten. Jag brinner för odling, trädgård och floristik ur en hållbar synvinkel, för människan och för jordklotet. Min stil är naturnära och avslappnad.

Jag började min yrkesbana som miljöbiolog och jobbade med att skapa informationsmaterial och sprida kunskap om natur och rekreationsområden, särskilt i den österbottniska skärgården. För snart 10 år sedan följde jag min längtan efter att skapa vackra saker. Den tog mig till trädgårdsmästeriet och framför allt floristiken. De senaste åren har jag arbetat i blomsterhandel. Vid sidan om har jag utvecklat min kunskap om odling av snittblommor.

Vid sidan om familjelivet och odlandet har jag i över tio år bloggat eller på annat sätt hållit på med sociala medier, så i mitt företag känns det naturligt att ha en blogg som central kanal. Där får jag skriva och fotografera och göra mitt bästa för att smitta mina läsare med skaparlust.

Det som jag tyckt bäst om i mina arbeten och personliga projekt är just skapandet och att kunna inspirera andra till att skapa själv. Jag älskar att komma på eller söka fram idéer, göra research och att skräddarsy idéerna till de projekt jag håller på med eller drömmer om. Spirande föddes som ett sätt för mig att kunna arbeta mer med dessa saker. Det är magiskt att se något växa, vare sig det är plantor, idéer eller människor.

 

Nina Överholm
florist, trädgårdsmästare, biolog
småskalig blomsterbonde
nina(a)spirande.fi
+358 50 366 6265
FO-nr: 3021917-7

 

TILL BLOGGEN