Spirande sysslar med odling av blommor, floristik och kurser.

Jag odlar blommor på friland i Närpes, Österbotten. Varje blomma har sin tid i säsongen som sträcker sig från maj-juni tills frosten kommer i september-oktober.

Av blommorna binder jag buketter till vardag och fest. Då jag inte har blommor binder jag kransar.

Jag håller också kurser i blomsterbinderi och kransmakeri året runt.

Blommor

Behöver du blommor till bröllop, dop, fest, begravning eller ett evenemang? Eller vill du förgylla din dag med en närodlad bukett? För mig är varje beställning lika viktig!

Kransar

Från hårkransar till dörrkransar – det finns kransar för alla tillfällen. Året runt gör jag också kransar av torkat material som håller fint inomhus.

Kurser

Jag håller bukettkurser på sommaren och kranskurser på vintern. Ta kontakt om din förening, arbetsplats eller kompisgäng vill boka in en workshop av något slag! Sommartid kan jag ta emot mindre grupper vid odlingen.

Beställningar

Buketter kan beställas under odlingssäsongen. Håll koll på utbudet i mina sociala medier. Jag har ingen butik, utan buketterna plockas upp vid odlingen i Finby eller annan plats som vi kommer överens om.

Beställ din bukett senast en dag på förhand. Detta eftersom jag plockar blommorna från odlingen och låter dem vila svalt över natten för bästa hållbarhet.

Bröllop

Planerar du bröllop i juli, augusti, september? Dras du liksom jag till det naturliga och det vilda? Till ljuvliga blommor, till spirande grönska och växtkraft?

Ta kontakt så ger jag mer information! Jag lägger ner själ och hjärta i varje beställning för att skapa den känsla och stil som du önskar, om det så är ett färgtema, form på buketten eller någon viss blomma. Och har du ingen aning så går det bra ändå!

Du kan välja att använda blommor enbart från odlingen och naturen, eller att komplettera med t.ex. rosor som jag köper in.

Om mig

Jag som står bakom Spirande heter Nina Överholm. Jag bor med min familj i Närpes i Österbotten. Jag brinner för odling, trädgård och floristik ur en hållbar synvinkel, för människan och för jordklotet. Min stil är naturnära och avslappnad.

Som biolog och trädgårdsmästare föredrar jag naturliga odlingsmetoder som ger starka och friska plantor och snittblommor av hög kvalitet. Som florist väljer jag trendiga, hållbara sorter som fungerar bra i bukett. I binderiarbeten använder jag också växtmaterial från närmiljön och skogen. Under vintern använder jag eterneller, fröställningar och vintergrönt.

För mig är det magiskt att se något växa, vare sig det är plantor, idéer eller människor. Jag tror på att blommor och trädgård, kontakt med jorden och att skapa med händerna lockar fram våra bästa sidor.

Kontakt

Nina Överholm
nina(a)spirande.fi
+358 50 366 6265
FO-nr: 3021917-7