Om Spirande

Välkommen till Spirande!

Välkommen till Spirande! Det här är en plats för blommor, odling och skapande. Jag vill bjuda på inspiration och kunskap om saker som ligger mig nära hjärtat: trädgård och odling, och att skapa av det naturen har att ge.

Jag som står bakom Spirande heter Nina Överholm. Jag bor i Närpes, Österbotten, tillsammans med min familj. Jag mår som bäst då jag får skapa vackra saker, allra helst blombuketter, kransar och arrangemang. Jag brinner för odling, trädgård och floristik ur en hållbar synvinkel, för människan och för jordklotet. Min stil är naturnära och avslappnad.

 

 

Min bakgrund

Jag började min yrkesbana som miljöbiolog och jobbade med att skapa informationsmaterial och sprida kunskap om natur och rekreationsområden genom guidning och evenemang, främst i världsarvet Kvarken. För drygt 10 år sedan följde jag min längtan efter att skapa vackra saker. Den tog mig till trädgårdsmästeriet och framför allt floristiken. Idag arbetar jag som florist i blomsterhandel. Vid sidan om har jag utvecklat min kunskap om odling av ettåriga blommor och grönsaker.

 

Min uppgift

Det som jag tyckt bäst om i mina arbeten och personliga projekt är just skapandet och att kunna inspirera andra till att skapa själv. Att göra trivsamma rum. Jag älskar att komma på eller söka fram idéer, göra research och att skräddarsy idéerna till de projekt jag håller på med eller drömmer om.

Innehållet i Spirande ändras utifrån min egen inspiration och livssituation. Kärnan är ändå alltid densamma: skaparglädjen. Det är magiskt att se något växa, vare sig det är plantor, idéer eller människor.

 

 

 

Spirande står för spirande kreativitet och spirande grönska, men också en spirande personlig utveckling. Jag tror på att blommor och trädgård, kontakt med jorden och att skapa med händerna lockar fram våra bästa sidor.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *