Om Spirande

Välkommen till Spirande!

Välkommen till Spirande! Det här är en plats för blommor, odling och skapande. Jag vill bjuda på inspiration och kunskap om saker som ligger mig nära hjärtat: trädgård och odling, och att skapa av det naturen har att ge.

Jag som står bakom Spirande heter Nina Överholm. Jag är 38 år och bor i Närpes i södra Österbotten tillsammans med min familj. Jag mår som bäst då jag får skapa vackra saker, allra helst blombuketter och arrangemang. Och kransar, som kanske blivit lite av mitt kännetecken. Jag brinner för odling, trädgård och floristik ur en hållbar synvinkel, för människan och för jordklotet. Min stil är naturnära och avslappnad.

 

 

Min bakgrund

Jag började min yrkesbana som miljöbiolog och jobbade med att skapa informationsmaterial och sprida kunskap om natur och rekreationsområden genom guidning och evenemang, främst i världsarvet Kvarken. För snart 10 år sedan följde jag min längtan efter att skapa vackra saker. Den tog mig till trädgårdsmästeriet och framför allt floristiken. De senaste åren har jag arbetat i blomsterhandel. Vid sidan om har jag utvecklat min kunskap om odling av ettåriga blommor och grönsaker. Jag har tidigare bloggat i nästan 10 år om mina kreativa projekt, gjort DIYs och strävat till att smitta mina läsare med skaparlust. Kanske har du stött på mig förr på Liljascorner eller Sevendays? Just nu jobbar jag deltid som sekreterare inom vården vid sidan om mitt Spirande.

 

Varför blogg?

Det som jag tyckt bäst om i mina arbeten och personliga projekt är just skapandet och att kunna inspirera andra till att skapa själv. Jag älskar att komma på eller söka fram idéer, göra research och att skräddarsy idéerna till de projekt jag håller på med eller drömmer om. Spirande föddes som ett sätt för mig att kunna arbeta mer med dessa saker. Det är magiskt att se något växa, vare sig det är plantor, idéer eller människor.

Och därför blev det en blogg.

Jag finns både på Instagram, som är min favorit bland de sociala plattformerna, och Facebook, men för mer djupdykande, informativt och långvarigt material är bloggen ett oslagbart medium. Jag hoppas du återkommer hit då och då för att ta del av innehållet.

 

Vad är Spirande?

Här på Spirande.fi hittar du också information om vad jag gör och hur jag kan stå till tjänst. Rent konkret sysslar Spirande med floristik, kurser och odling.

  • Behöver du blommor till bröllop, kalas, events eller begravning?
  • Vill du ordna en kreativ träff med vänner eller kollegor?
  • Tilltalas du av frilandsodlade snittblommor i säsong?

LÄS MER OM TJÄNSTER

 

 

 

Spirande står för spirande kreativitet och spirande grönska, men också en spirande personlig utveckling. Jag tror på att blommor och trädgård, kontakt med jorden och att skapa med händerna lockar fram våra bästa sidor.

It’s time to start something new and trust the magic of beginnings.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.